Novi otirač u ulazu

Danas je postavljen novi otirač, ovaj put gumeni.

Zašto gumeni?

Prethodni otirač je zadovoljavajuće obavljao svoj osnovnu funkciju, ali je u nekoliko bitnih segmenata "podbacio":
  1. Vrlo je teško, praktično nemoguće, očistiti ovaj otirač. Na sve to, pružalac usluge čišćenja Shine-S nema ni rekvizite neophodne za kvalitetno čišćenje ovog otirača.
  2. Dlake koje je prikupljao na sebi su stajale već godinama i činile da otirač izgleda i prljavije nego što stvarno jeste.
  3. Napravljen je iz rolne a da pritom nije pravilno isečen, odnosno opšiven. Narodski rečeno, stalno je izgledao nekako "nakrivo".
  4. Novi, gumeni otirač će zaustavljati prljavštinu sa cipela a nakon toga će je propuštati na podnu podlogu, pločice koje se nalaze ispod. Pružaoci usluge čišćenja će lakše da očiste tu prljavštinu sa pločica. Ni dlake ne bi trebalo da se skupljaju na način kao na starom otiraču. 

Odabir pristupačnog i solidnog

Nakon opsežnog istraživanja koje je uključivalo i posetu prodavnici "Uradi Sam" na Novom Beogradu, odluka je pala na otirač firme Una-Zorčić doo.

U prodavnici "Uradi Sam" nije bilo na stanju željena dimenzija, ali je kvalitet gume u manjim dimenzijama istog proizvođača bio daleko višeg nivoa nego kod konkurencije.

Dimenzija koja je nama neophodna za ulaz je 150x92cm

Stari otirač?

Stari otirač je "otišao u penziju" tako što je prebačen u kotlarnicu, privremeno. Postoji ideja da se lift kućica malo uredi i da se otirač premesti tamo.

Ako neko od komšija ima predlog gde staviti stari otirač, molim za pomoć sa predlozima.

Novi, gumeni otirač

Novi otirač iz drugog ugla

Stari, tekstilni otirač je stvarno teško bilo očistiti od dlaka i nečistoća