Problemi koje moramo rešiti

Ovih tekstom ukazujem na probleme i prelažem rešenja, koje je neophodno razrešiti pre daljih unapređenja u zgradi

Protiv-požarna zaštita

Zakonski, na svaki sprat (5 etaža) moramo da postavimo protiv-požarne (PP) aparate, panik lampe, putokaze i plan evakuacije u slučaju požara.

Kako bi saznali orijentacionu veličinu tog troška, tražili smo i dobili ponudu od preduzeća Vatrosprem koja glasi na oko 60-70000 din (~550€) i koja sadrži sve neophodne elemente. Skeniranu ponudu PDF formatu možete pogledati ovde, dok se opšti Vatrosprem uslovi za Stambene zajednice nalaze na njihovom sajtu.

Tražili smo i dobili još jednu ponudu, od preduzeća Todorović iz Kragujevca, koju možete pregledati ovde.

Napomena: Upravnik snosi i krivičnu odgovornost vezano za protivpožarnu zaštitu stambene zajednice. Više o tome možete pročitati ovde.

Poštanski sandučići

Polymet sandučići postavljeni u SZ Suncokret u Belvil naselju

Izgleda da i poštanske sandučiće moramo da promenimo. Naime, postoji krajnji zakonski rok za zamenu koji je trenutno produžen do 2021; više o tome pročitajte ovde.

Nama je potrebno 22 komada sandučića, 21 za stanove i jedan za SZ.

Po preporuci ali i na osnovu odličnih iskustava SZ u Belvil naselju; pogledajte kako sad kod njih izgledaju sandučići; raspitali smo oko cene modernih sandučića kod novosadske firme Polymet. Galeriju sa njihovim horizontalnim sandučićima možete pogledati u galeriji na njihovom sajtu.

Iz usmenog razgovora mi je rečeno da na toj količini, jedno sanduče košta 1500+PDV = 1800 din/kom plus ugradnja. Stoga je očeivani trošak vezano za ovu intervenciju u rangu oko 40000 din odnosno oko 350€.

Dugovanje za lift

Za održavanje lifta dugujemo oko 55000 din. Stekao sam utisak, nakon usmenog razgovora, da nas oni neće previše "pritiskati" da platimo to sve odmah, niti u celosti. Email poruku i karticu dugovanja pogledajte ovde.